2012. szeptember 8., szombat

Látogatás a Google Maps székhelyén

Kicsit fellegzős a cím, és sajnos nem én voltam ott. Ha elhagyjuk a körítést a cikkből, akkor jól látszik a jövő, amit nehéz elképzelni. Azt tisztán látom, hogy mi térképet készítünk, még azt is elhiszem, hogy a fényképekből felismerjük a McDonald's logot ... egy-egy önállóan (vezető nélkül) haladó autót is el tudok képzelni, de azután már nehéz:

"I maintain that this is Google's core asset. In 50 years, Google will be the self-driving car company (powered by this deep map of the world) and, oh, P.S. they still have a search engine somewhere."

Erre egyféle megjegyzés lehet részemről.Egy régi cikkben az akkor virágzó Netscape vezetője arra a kérdésre, hogy a ki a legnagyobb technológia vagy üzleti vetélytársa azt válaszolta, hogy az a cég még nem született meg ... ez egy örök érvényű igazság lehet a csúcson állóknak ...

Annak, aki elolvasná a cikket íme: How Google Builds Its Maps—and What It Means for the Future of Everything. Máshol is említették már a cikket, így érdemes elolvasni más megközelítést is, ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése