2012. február 29., szerda

Kicsi ... de a miénk

Mindig találni érdekes térképi alapú megoldásokat a weben, és mindig elcsodálkozunk rajta ... néha azt gondoljuk, hogy ez varázslat. Ebbe a kategóriába tartoznak azok a megoldások, amelyek a hálózati lefedettséget mutatják be. Most elkészült egy alkalmazás, amellyel az Egérút minőségének a javítását támogatjuk úgy, hogy tudjuk milyen térerősségű területen használják az eszközt. Ez természetesen nem összevethető a professzionális mérőeszközökkel, de a számosság miatt érdekes adatokat szolgáltathat.
Mi is sokat tanultunk, akár magáról az Androidról is, hiszen sokan használják/juk még fejlesztésre is, de nagyon óvatosan kell bánni a kapott adatokkal, mert azok gyárónként és modellenként mások lehet, és akár hibásak is.
A térkép az Egérút Androidos verziójának mérési alapján készült a Vodafone hálózatára, bár a kinyerhető információk alapján nem mindig egyértelmű, hogy GSM vagy UMTS. A mért eredményeket erősen befolyásolja a készülék, annak elhelyezési módja és még számos más tényező, így nem tekinthetők az adott hálózat tényleges erősségének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése