2016. január 9., szombat

Egy Uberebb világ felé

Az Uber először, mint olcsóbb utazás vagy éppen mint ellenség jelent meg attól függően, hogy melyik oldalról nézte az ember ... és lassan az életünk részévé vált, mondom én, aki még sohasem használtam. Hozzá kell tenni, hogy taxival is ritkán járok.
A héten az Uber kapcsán megjelent cikkek viszont már inkább azt mutatják, hogy az Uber a szállítással kapcsolatos világképet változtatja meg az innovációival egy olyan világban, ahol a hatékonyság a kulcskérdés.
Kétségtelen, hogy egy szabadabb/szabályozatlan környezetben mozog, ahol a piac igényeire/elvárásaira könnyebben tud reagálni, a sofórök toborzásával (hvg), a piac szűkősségének kihasználásával, új szolgáltatások bevezetésével (hvg).
A HVG kicsit bulvárosan úgy írta, hogy utazási iroda irányába mozdul az Uber, de ez nyilvánvalósan nem a "core business", így nem is ezt csinálja, csak próbálja "megcsípni" az összes utunkat, amit nem repülővel, hajóval vagy vonattal teszünk meg, és ezt úgy csinálja, hogy a hatékonyságot növeli megint. Ha megérkezünk, akkor már vár, ha elindulunk, akkor ott van .... szállít mindenhova.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése