2012. április 11., szerda

A világ legnagyobb atlasza

A világ legnagyobb atlaszát jelentette meg nemrég az ausztrál Millennium House kiadó. Az alábbi képen a könyv látható.



A blogon utóbbi hírek a digitális térképekről szóltak, de a papír térképek világában is történnek néha érdekes dolgok. Elég csak a nemrég megrendezett Szép Magyar térképre gondolni, de itt van a címben szereplő, nemrég megjelent világatlasz is.
Az atlasznak a kiadó egyszerűen csak a Föld nevet adta, és két kiadásban jelentette meg. A kisebbik a Blue kiadás, ami azért szintén jelentős méretű: 61 x 47 centiméteres, és 580 oldalas.; a nagyobbik a Platinum kiadás, ami a 180 x 140 centiméteres méretével a legnagyobb atlasz (sőt, a legnagyobb nyomtatott könyv), ami valaha készült. A korábbi legnagyobb atlasz a 350 éve készült Klencke Atlas volt. A Platinum kiadás egyébként 128 oldalas és csak 31 példány készült belőle. Az ára 100.000 USA dollár,  szóval aki szeretne egy ilyet, az siessen megrendelni, mielőtt elkapkodják előle az összeset.

1 megjegyzés:

  1. Büszke vagyok, hogy néhány oldalon mi is dolgoztunk benne az Ildivel. Megdöbbentő akkor volt a szerkesztés, amikor visszaküldték az egy az egy méretben kinyomtatot korrektúrapéldányokat. Elfoglalta a nappalit. :-)
    PS. ismerve a kiadót némi árkedvezményt bárkinek el tudnék intézni. :-)

    VálaszTörlés