2011. október 22., szombat

Élet a Google Mapsen kívül

Olvasói levél alapján készült a bejegyzés, illetve a hozzátartozó szöveg. Érdemes elolvasni a videohoz tartozó megjegyzéseket is, amely leírja a készítés módját (youtube gomb, majd a több megjelenítés gomb). Jó szórakozást. Köszönet Z. Lászlónak.
"Akkor küldök egy olyan linket, ami még biztosan nem szerepelt, bár nem tudom megítélni, hogy a kívülállóknak is olyan érdekes-e, mint nekem: Egy finn tájfutó teszi közzé az általa futott versenyek videóit. A technológia még szoftveresen nem támogatott teljesen (vagy ha van ilyen, akkor nem olcsó), így kisebb programokat írt hozzá. A versenyt olcsó fejkamerával futja végig, GPS-szel rögzíti az útvonalát, s utófeldolgozással állítja össze a végterméket. Van egy-két éjszakai verseny is közöttük. A legélvezhetőbb teljes képernyőn, gyors sávszélességgel. Ahhoz, hogy igazán évezni lehessen valószínűleg jól kell ismerni a tájfutó térképek jelkulcsát. Szóval a Google Maps-en kívül is van élet :-)"

3 megjegyzés:

  1. Remek munka. Régen volt már, hogy tájfutottam, de nagyon jó volt feleleveníteni az érzést. Egy órát azért nem töltenék el vele, hogy nézzem, de remek tréning anyag lenne kezdő tájfutóknak.

    Ami igazán érdekes, az kevéssé kötődik a térképekhez, én legalábbis most először láttam, hogy létezik olyan szoftver, ami utólag kiszűri a rázkódást a filmből. Jó látni, hogy miként ugrál a kép kerete, hogy a kép ne ugráljon.

    VálaszTörlés
  2. Itt egy hasonló, csak kerékpárral (ez talán valamivel izgalmasab:)

    http://www.pinkbike.com/news/On-board-with-Dan-Atherton-and-Manuel-Ducci-at-Finale-Ligure-2011.html

    A térkép nagyítható is, csak kár, hogy a track el van csúszva a valódi ösvényhez képest. Szerintem létezik ilyenre program, többféle kamerát lehet már eleve GPS-szel kapni

    VálaszTörlés
  3. Klassz kerékpárút.
    A srác a felénél esik egy nagyot, de aztán csak utoléri a többieket. Kár, hogy a tengerig már nem bírtak letekerni. :)

    VálaszTörlés