2011. október 25., kedd

Bűnügyi térkép

Amíg Tamás az utcákat járja, hogy kivegye a részét a közösségi térképezésből, vessünk egy pillantást, arra a térképre, amit ma kaptam egy ismerősömtől.


Ez a térkép akár Zentai Tanár úr gyűjteményében is szerepelhetne, mert szép példája annak, hogy mikor felesleges térképet használni az információ közlésre. Legalábbis ilyen formában.
Ez azért is sajnálatos, mert maga a téma elég érdekes, és megérdemelt volna egy tisztességes térképet, ami átlátható, és a kerületek színezésének módszere is kiderül róla.
A térképhez kapcsolódó cikk itt olvasható: http://movie.blogter.hu/405249/budapest_bunugyi_terkepe

Azért az megnyugtató, hogy Tamásért nem kell nagyon aggódni, mert a bűnözők által kevésbé használt területet választott. :-)

2 megjegyzés:

  1. Az V. ker kiugroan magas ertek. Nem tudom hogyan aggregaljak a keruleti adatokat, de van egy tippem, hogy amit nem tudtak kerulethez kotni, az automatikusan az V. keruletbe szamolodik.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez is lehet egy indok, de ha megnézed, hogy ez csak a bűncselekmények számánál ilyen kiugró, akkor azt is gondolhatjuk, hogy a turisták miatt nagyobb a többi kerülethez képest ez a szám.

    VálaszTörlés