2017. március 30., csütörtök

Balesetek a Ferihegyre vezető gyorsforgalmi úton

Gyömrői út / Ferihegyi repülőtérre vezető út az Igló utcánál, jobbra Szemeretelep vasútállomás. - forrás: Fortepan

Amikor tíz évvel ezelőtt megjelentek az autós közlekedést támogató alkalmazások, itthon én két népszerű alkalmazást láttam használhatónak. Az egyik az izraeli fejlesztésű Waze, a másik pedig a magyar Egérút. Bevallom nekem az előbbi nem volt teljesen szimpatikus, tetszett benne a közösségszervező ereje, de néhány ponton nyakatekertnek találtam, és jóval többet használtam a jóval átláthatóbb Egérutat. De az idő halad, és most be kell ismernem, hogy győzött a közösség ereje, egyértelműen a Waze lett az etalon autós navigációban mobil platformon napjainkra, nagyon sok ember legalábbis ezt használja, ajánlja.


A magyar Waze közösség az indulás óta nagyon népszerű, és egyre nagyobb létszámú. Néha a Waze-ben megosztott adatokat felhasználva saját elemzéseket is megjelentettek, mint ahogy most is tették, emiatt is ragadtam billentyűzetet.
A Ferihegyre vezető gyorsforgalmú utat vették górcső alá a kollégák, és elemezték a Waze-en keresztül történt baleseti bejelentéseket. Az adatokat vizualizálták, és figyelembevették a szabályozási szigorításokat is. Nagyon hasznos olvasmány, ajánlom mindenkinek nyugodt szívvel.
Cikk: waze.hu

Ajánlónak álljon itt egy kisfilm, ami a két év alatt történt balesetes bejelentéseket vetíti térképre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése