2015. március 14., szombat

Útvonaloptimalizálás

A pontos specifikáció fontos dolog, elég, ha ezt a feladatot nézzük. A Google Maps segítségével mindenki meg tudja tervezni az útvonalát, ha tudja, hogy milyen sorrendben szeretné bejárni a pontokat.
A lenti kis alkalmazás már sorba is rakja a pontokat és meghatározza az optimális bejárási sorrendet. Érdemes kipróbálni :)
A problémák akkor kezdődnek, ha ezen is túl szeretnénk lépni, és már nem csak a saját útvonalunkat szeretnénk megtervezni, hanem egy olyan kiszállítást, amelyben egy telephelyen több gépkocsi is van, netán több telehelyünk is van. Erre is vannak még jó webes szolgáltatások, de mindegyik megmarad azon a szinten, hogy egy felületet nyújt, és nem pedig egy webszolgáltatást. Kétségtelen, hogy jó látni a bemenő adatokat (pl. jó helyen vannak-e a címek, a telephelyek) és a végeredményre sem árt egy pillantást vetni.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a kiszállításhoz most már egy mobilalkalmazást kell a sofőr kezébe adni, amely végignavigálja  őt az irodában megtervezett útvonalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése