2014. április 24., csütörtök

Országgyűlési választás 2014

Az első térképet az 1994-es választásokról készítettem László Miklós cikkéhez ... , majd 1998-ben már szavazókörök is megjelentek Budapestre, a megyeszékhelyekre, minden olyan településre, ahonnan e-mailben, faxon, bármilyen módon be tudtuk szerezni ... 2002-ben már az origo.hu oldalán is megjelent a térkép, amelyet saját térképszerverrel, és néhány szerverrel szolgáltunk ki .... 2006-os emlékek nincsenek ... 2010-ben már csak a magam szórakoztatására csináltam meg a térképeket, és csak képként .... 2014-ben termékként mentek el az EOVK határai (voltak olyan felhasználók, akik tudták használni őket).
Idén megjelentek a szavazókörök térképként is a valasztas.hu oldalán, de lássuk be elég gyenge körvonalak voltak ... idén történt meg először (talán valamilyen hibaként), hogy a teljes címjegyzék letölthető volt, de gyorsan meg is szűnt ez a lehetőség.
E közel húsz évet átölelő időszak végére az on-line választási eredmények publikálása gyerekjátékká vált, ahol hasonló a trafikterkep.com-hoz. Az adatok (címek és eredmények) publikálásra kerülnek, a Google Maps és API-ja megfelelő környezetet nyújt ahhoz, hogy egy ügyes programozó egy gyors megoldást dobjon össze.

1 megjegyzés:

  1. Sokszor tényleg elnagyoltak voltak a szavazókörök körvonalai a valasztas.hu-n, de ahhoz elég jó volt hogy ne a címekből, hanem ezekből lehessen a szavazókörök hozzávetőleges középpontját meghatározni (az alakzat köré írható téglalap közepeként, avagy a legkisebb és legnagyobb hoszzúságok és szélességek átlaga).

    VálaszTörlés