2013. április 20., szombat

Boston

A kelet-európai rendszerváltást a Híradóból néztük, majd másfél évvel később az Öbölháború az első TV-n közvetített háború volt. 2001. szeptember 11-én nem akartam elhinni a robbantásokat, így a CNN weboldalát néztem meg, hogy igaz-e a hír.
Most az egyes embereké, a közösségi médiáé a főszerep a hírek gyűjtésében az közvetítésében, nem kell várni a Híradóra, a helyszíni közvetítésre, mert ott vannak az emberek, és azonnal látjuk. Ehhez már nem kell a világ túloldalára menni, hiszem március 15-én itthon is vizsgázott a közösségi média. A lenti képekhez és térképekhez hasonlók szép számmal készülnek majd, így lesz miből válogatni a bemutatáshoz a későbbiekben is.


Az események alatt megjelent tweetek alapján kirajzolódnak a szereplők, helyszínek, szervezetek, akkor a hírek főszereplő. A már sokszor emlegetett 15 perc hírnév alapján új addig soha nem hallott szereplők is felismerhetők.


Ameddig el nem kezdődött a hajtóvadászat utána, és közzé nem tették a nevét,  addig nem ütötte meg a "hírértéket", de utána volt, hogy 10 perc alatt 3000-szer is leírták a nevét. Egyes a bostoni eseményhez kapcsolódó entitások még nagyobb számban jelentek meg, de ez már egy másik bejegyzés része lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése