2011. május 17., kedd

Hogyan működik a világ?

Két szempontból is érdemes körüljárni a kérdést. A tegnapi nap folyamán két forrásból is megkaptam ezt a linket, így valószínűleg mindketten ugyanazokat a forrásokat olvassák. Eddig még minden teljesen ok.
A másik kérdés, hogy hogyan értékeljük magát az alkalmazást. Ez azért fontos, mert ezt készülnek ezek az oldalak - valamilyen általunk nem ismert célból -, és utána össze kell mérnünk magunkat velük, illetve védi saját magunkat, hogy a mi alkalmazásunk - ami egyébként másról szól - miért nem tudja ugyanezt.


Azt elismerve, hogy jelenleg nem tudnék megírni egy ilyen alkalmazást nézzük meg, hogy milyen adatokra és alkalmazásokra van szükség arra, hogy elkészüljön az oldal.

  1. Végy egy adatbázist, amely tartalmazza az újságokat, on-line elérhetőségüket, kiadási helyüket, és nyelvüket. (Ha nincs kedved teljessé tenni, akkor a kelet-európai újságok száma kevesebb lesz.)
  2. Tedd be egy adatbázisba és geokódold. (Erre használható a Google Fusion tables is, lásd a készítők megjegyzéseit.)
  3. A geokódolt újságokat rakd fel egy tematikus térképre úgy, hogy színezd az újság nyelve szerint, és csatold hozzá az on-line változat linkjét a Google Translate segítésgével.
  4. Tálald olyan helyeken, ahol sokan látják.
Talán egy házi feladat volt? Véleményeket várom.


1 megjegyzés: