2011. február 19., szombat

Hogy nevezhetnek el egy közterületet T. utcának?

Így szombat este én sem akartam elhinni, hogy ilyen van, de nemcsak a Google Mapsen vagy DSM-10 térképen jelenik meg, hanem a 2010-es országgyűlési választások címjegyzékében is szerepel Gyula 3. számú szavazókörében. Mondja el valaki, hogy ez hogyan lehet. A legjobb sztorit díjazzuk a legközelebbi találkozón.

View Larger Map

Két órával a bejegyzés készítése után.
Nem hagyott nyugodni a téma és elkezdtem keresgélni. Kiderült, hogy Pécsen is van "T utca", bár nem valószínűleg nem lakott, sőt A, B, C, D utca is létezik, amelyek Baranya megye 1. sz. EOVK 3. számú szavazókörébe tartoznak.

Frissítés hétfőn reggel
Megoldódott a rejtély, a főépítész elmondása szerint szerint ez a rész a hetvenes években egy tömb volt, aminek a feltárásával jött létre az utca, amelynek akkor alakja "T" volt :)
Köszönet Istvánnak és a főépítésznek a segítségért.

5 megjegyzés:

  1. Elég prózai a megfejtés (innen Gyöngyösről nézve:)
    Az utcát az alakjáról nevezték el T-nek.
    Bár a teteje "felkunkorodó" széleivel (amelyek a Sz.A. u.-hoz csatlakoznak) jobban hasonlít egy lapos Y-ra (avagy "magasles" jelre:), mindenesetre a Szt.I. u-ba torkoló szára (amelyet szvsz túl rövidnek találtak egy önálló névhez) itt a képen is hordozza a nevét...

    Mindenesetre az Y vagy a Magasles-jel utca sem lett volna sokkal jobb, mint ez a T...

    VálaszTörlés
  2. Gondolom, azért a rendezési terveben rendessen leírták... A google a topmap-től veszi az adatokat, úgy tudom. Topmap meg talán a FÖMI-től meg a HM-töl vehette át. Gondolom... OSM sajnos még nem tart itt. Ott úgy se lehet rövidítés. Utcaneveket meg rendezési tervből veszük majd. :)

    VálaszTörlés
  3. hunslynak: Ez a rendes neve, mert ha a választási adatbázisban ez szerepel, akkor valakinek a lakcímkártyáján is megtalálható ez az elnevezés. Szóval ez nem a Google és a TopMap hibája.

    VálaszTörlés
  4. Ennek az utcának is van ám formája:

    http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF&msa=0&msid=
    212422972165627223955.00049ca645fda4c56fa89

    VálaszTörlés
  5. A városunkban van egy "Mező utca" nevű utca. Rendezési tervben "Mező Imre utca". Sok ilyen van szerintem. T. utcát nem nagyon találtam amúgy gyulai dokumentumokban. Mondjuk konkrét utcanévlistát és térképet, nem találtam...

    VálaszTörlés